05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Marketlerde Rekabet Kızışıyor: O Oran Yüzde 87'ye Çıktı!

Marketlerde Rekabet Kızışıyor: O Oran Yüzde 87'ye Çıktı!

Nielsen Ölçüm Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre market müşterisiyle ilgili önemli bir gerçek ortaya çıktı. Buna göre kısıtlı bütçeye sahip müşteri marketlere gitmeden önce ürünlerin fiyatlarını karşılaştırıyor. Alışverişi ucuza getirmek isteyenlerin oranı yüzde 15 artarak yüzde 72'den yüzde 87'ye çıktı.

Nielsen Ölçüm Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre market müşterisiyle ilgili önemli bir gerçek ortaya çıktı. Buna göre kısıtlı bütçeye sahip müşteri marketlere gitmeden önce ürünlerin fiyatlarını karşılaştırıyor. Alışverişi ucuza getirmek isteyenlerin oranı yüzde 15 artarak yüzde 72'den yüzde 87'ye çıktı.

Türkiye'nin hemen hemen her ilçesinde olan discount marketler, marka rekabetini hat safhaya çekti. Yapılan araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 74'ü alışverişlerinde ulusal markalı ürünlerin fiyatlarını “private label” (PL) diye bilinen market markalı ürünlerle karşılaştırıyor. Private Label denilen ürünlerin pazar hacmi 60 milyar TL'ye ulaşmış durumda.

PRİVATE ÜRÜNE SINIRLANDIRMA GÜNDEMDE

Bilhassa son yıllarda hızlı bir şekilde büyüyen ve sektörün büyük bir kısmını oluşturan Discount marketleri için devletin sınırlandırmaya gideceği iddia edilmişti.  Sektördeki perakendeciler tarafından üretilen ya da ürettirilen, perakendecinin satış noktalarında kendi adı ya da kendi markasıyla satılan tüketim malları olarak tanımlanan özel ürünlere ( Private Label ) belli bir oranda sınırlandırılma getireleceği konuşulmuştu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *