Kanal D, CNN Türk, Hürriyet Gazetesi, Posta Gazetesi gibi Türkiye'nin en önemli medya yayınlarının sahibi olan Aydın Doğan, 2018 yılında 893 milyon dolara tüm medya şirketlerini Demirören Grubu'na satmıştı. O gün bugündür sessizliğini koruyan Doğan için banka alacağı iddia edildi. Bu iddialara cevap ise Doğan Holding'den geldi. 

DOĞAN HOLDİNG AÇIKLADI

Yabancı bir ajansa göre Aydın Doğan'ın yeni bir banka alacağı iddia edildi. 900 milyon dolarının olduğunu söyleyen yabancı ajans için Doğan Holding'den açıklama gecikmedi. Doğan Holding, Kamu Aydınlatma Platformu'na ( KAP ) yaptığı açıklamada "yatırım bankacılığı alanının fırsat çıkması halinde düşünülebilecek bir sektör olduğunu ancak kesinleşmiş bir kararın bulunmadığını" ifade etti. 

MİLLİ PİYANGO İHALESİNE KATILMIŞTI

Türkiye Varlık Fonu tarafından ihalesi yapılan Milli Piyango'da 10 yıllık teklif alma süreci için katılan gruplardan birisi de Doğan Holding'di. Geçtiğimiz aylarda yapılan ihalede en yüksek teklifi yaparak kazanan grup ise Sisal-Şans ( Demirören ) ortak grubu olmuştu. Bunun üzerine Doğan Holding farklı sektörlere yöneldi. Sisal-Şans ortak grubunun tahattüt ettiği 10 yıllık hasılatın bugünkü değeri ise 28 milyar 119 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Editör: Haber Merkezi