Aydın Sanayi Odası'nda (AYSO) güz döneminde yapılması planlanan başkanlık seçimleri öncesinde Mehmet Tuncer adaylığını açıkladı.
Seçimlerde beyaz liste ile yarışacağını duyuran Tuncer, Aydın sanayisinin gelişimine yönelik hedef ve projelerini kamuoyuyla paylaştı.
"Gelecek ve hizmet anlayışıyla yola çıktık"
Adaylık açıklamasında konuşan Mehmet Tuncer, "Sanayi sektörümüze ve sevdamız olan Aydın'a daha büyük hizmetler sunabilmek inancıyla, Aydın Sanayi Odası Başkanlığı'na adaylığımı açıklıyorum. Bizim yönetim anlayışımızın temelinde tek bir odak noktası var. Gelecek ve hizmet. Rotamız omuz omuza verip daha fazla üretmek, daha fazla yatırım çekmek ve Aydın'ı sanayide bir dünya markası yapmak." ifadelerini kullandı.
Yeni sanayi projeleri ve eğitim iş birlikleri gündemde
Tuncer, seçilmesi halinde Aydın Sanayi Odası'na yeni bir hizmet binası kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
Sanayi ile eğitimi bir araya getirecek çalışmalar planladıklarını ifade eden Tuncer, meslek yüksekokulları ile sanayi kuruluşları arasında kalıcı koordinasyon mekanizmaları oluşturacaklarını ve uygulama alanları geliştireceklerini söyledi.
İstihdam odaklı projeler planlanıyor
Organize sanayi bölgeleri ile eğitim kurumlarını ortak hedeflerde buluşturmayı amaçladıklarını belirten Tuncer, istihdamı artırmaya yönelik projeler üzerinde çalışacaklarını kaydetti.
Yeşil OSB ve serbest bölge hedefi
Mehmet Tuncer, çevre odaklı sanayi yatırımlarına da önem vereceklerini belirterek, "Yeşil OSB" vizyonu doğrultusunda karbon ayak izini azaltan ve kendi enerjisini üretebilen modern sanayi alanlarının oluşturulmasını hedeflediklerini ifade etti.
Nazilli OSB ve serbest bölge mesajı
Nazilli'deki sanayicilere de seslenen Tuncer, uzun süredir gündemde olan yeni organize sanayi bölgesi talebi konusunda çalışacaklarını söyledi.
Tuncer, "Nazillili sanayicilerimizin çok uzun zamandır talep ettikleri ve kendi istedikleri yerde Nazilli Yeni Organize Sanayi Bölgesi açılması için üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar yapacağımızın sözünü vermek istiyorum." dedi.
Serbest Bölge Projesi'nin yönetimlerinin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirten Tuncer, Aydın'ın ihracat kapasitesini artıracak çalışmalar yürütmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Ekip arkadaşlarını tanıttı
Aydın sanayisinde yeni bir dönem başlatmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Mehmet Tuncer, adaylık açıklamasının sonunda birlikte çalışacağı ekip arkadaşlarını da kamuoyuna tanıttı.
