Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili yeni bir öneri getirdi. Yalçın, memur ve emekli zammı için eşel mobil sistemi isterken, "Yüksek enflasyon döneminde memur ve emekliye her 6 ayda bir yerine her 3 ayda bir zam verilmesinin daha doğru olacağını görüyoruz" dedi.

Yalçın, "Yüksek enflasyon nedeniyle maaş zamları anlamını yitiriyor. Daha ilk aydan enflasyon farkı oluşuyor. Alım gücü düşüyor. Bunun önlenmesi için 6 ay beklenmeden 3 ayda bir enflasyon farkı verilmeli. Zamların üçer aylık dönemler halinde yılda 4 kez yapılması daha doğru" ifadelerini kullandı.

Yalçın, “Enflasyon kaybının telafisi için aslında en iyi yöntem Erbakan döneminde uygulanan eşel mobil sistemidir. Eşel mobil sisteminde her ay gerçekleşen enflasyon bir sonraki ayın maaşına zam olarak yansıtılıyor. Bu sayede enflasyon kaybı kısmen de olsa giderilmiş oluyor. Aksi halde enflasyon kaybı geç giderilirse bordro mahkumları ve dar gelirliler yüksek enflasyon karşısında ezilir, alım gücü düşer, gelir dağılımı bozulur” dedi.

Editör: Haber Merkezi