Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret için ilk teklif Türk-İş'ten geldi. 2 Aralık'ta toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonundan önce ilk teklif 2578 Türk lirası olarak belirlendi. 

Cumhuriyet Halk Partisi heyetinin Türk-İş'e yaptığı ziyaret sonrası kameraların karşısına geçen Başkan Ergün Atalay, asgari ücrete yapılması planlanan zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, "Yaşam maliyeti 2578 TL. Ücret teklifimiz yaşam maliyetinin altında olmayacak" dedi. Öte yandan belirlenecek son rakam ise Hak-İş ve DİSK görüşmesinden sonra gerçekleşecek.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU 2020

Geçtiğimiz yıl enflasyon rakamlarına göre belirlenen asgari ücret zammı yüzde 26 olmuş, böylelikle 1603 Tl'lik ücret 2020 Tl'ye yükseltilmişti. Her yıl değişen enflasyon oranları ve yaşanan zamlar 2020 yılı için de asgari ücretin yüzde 20 oranında artış gösterebileceğini ortaya koydu. 2 Aralık'ta, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıığı'nda yapılacak olan asgari ücret belirleme toplantısından önce ise ilk teklif Türk-İş'ten geldi. Yaşam maliyetlerinin artışına dikkat çeken sendika, asgari ücret için 2578 Türk Lira'lık ilk rakamı belirledi. 

Editör: Haber Merkezi