Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, uluslararası haber jansı Reuters'a verdiği demeçte ekonomideki son gelişmeleri değerlendirirken, faizle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmenin mümkün görünmediğini belirten Ağbal, geçmiş döngüler faizi çok erken indirmenin ekonomik maliyetleri olduğunu gösterdiğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, yabancı merkez bankaları ile döviz swap anlaşmaları yapma planları olmadığını ifade ederken, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini ihaleleri kullanarak sabırlı şekilde artıracaklarını vurguladı.

Ocak ayı enflasyon rakamlarının tahminlere yönelik yukarı yönlü riske işaret ettiğini belirten Ağbal, enflasyonda tahmin patikasının üzerinde herhangi bir hareket olmadan önce politika sıkılaştırmaya hazır olduklarını ifade etti. 

Ağbal, Merkez Bankası'nın amacının para politikası kararları ile piyasanın önüne geçmek olduğu anlattı. TCMB Başkanı, piyasalara TCMB'nin politika kararlılığının bilincine vardıkça daha fazla sermaye girişi beklediklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi