Mersin Bölge Sulama Birliği'ne yönelik Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, polis ve jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 14 zanlı yakalandı. "İhaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık" suçlarından mahkemeye çıkartılanlar arasında bulunan Mersin Sulama Birliği Başkanı Ersin Akdoğan tutuklandı. Kayınpederi Abdullah U. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AKDOĞAN'IN YERİNE KAYYUM ATANDI

Sözcü'de yer alan habere göre; Mersin'in yanı sıra Adana, Mardin, Şanlıurfa, Kocaeli ve İzmir'den çok sayıda firmanın şikayeti üzerine savcılık soruşturması devam ederken, Akdoğan'ın başında olduğu Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne kayyum atandı. Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği'nde yeni bir yönetim oluşturulması için Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden üç kişi görevlendirildi.

İddiaya göre vurgun şöyle yapıldı:

Çok sayıda firma, farklı kişiler aracılığı ile Ersin Akdoğan'la tanıştı. Sulama Birliği kanalıyla büyük ihaleler yapıldığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğinin yanı sıra milyonlarca Euro'luk Avrupa Birliği desteklerinin de alındığına yönelik bilgiler iştah kabarttı. Firmalarla değişik zamanlarda Silifke başta olmak üzere il genelinde sulama projelerine ilişkin sözleşmeler yapıldı. Ersin Akdoğan, her firmayla yaptığı görüşmede, ihale bedellerinin belirli bir miktarının teminat olarak alınacağını söyledi. Bunun üzerine her firmadan, ihale bedelinin yüzde 5'i için nakit, yüzde 5'i için de çek alındı. Yapılan ilk tespitlere göre vurgunun toplam miktarının 300 milyon TL civarında olduğu ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi