Manisa'daki maden faciasıyla gündeme gelen Soma Holding'in Spine Tower isimli gökdeleni icralık oldu. Alacaklı bir banka, gökdelende bulunan 48 ofisi icradan satacak. 48 ofis için 80 milyon TL'nin üzerinde öngörülen satış işlemi, İstanbul İcra Müdürlüğü tarafından yakından takip edilecek.

MASLAK'IN YILDIZLARINDANDI

Gökdelenler bölgesi olarak bilinen Maslak'ta yer alan Spine Tower, estetik görünümü ve mimari yapısı itibarıyla çokça dikkat çeken bir bina.

Şaşalı görüntüsüyle merak uyandıran gökdelen, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, Londra 2012 En İyi Ofis Mimarisi Ödülü, Türkiye’nin En İyi Ofis Mimarisi Ödülü, MIPIM 2014 En İyi Mimari Proje Ödülü ve LEED Gold Sertifikası Sahibi gibi önemli ödüllere ve referanslara sahip.

SOMA HOLDİNGE AİT DEĞİL Mİ?

Soma Maden faciasından sonra sıkça gündeme gelen Soma Holding'in Maslak'ta bulunan Spine Tower isimli gökdeleni hakkında da ilginç bir iddia ortaya atıldı. Ünlü bir gazetenin internet sayfasında yer alan iddiaya göre, Spine Tower'ın Soma Holdingle herhangi bir iştiraki bulunmuyor. Binanın 75 kişiye ait olduğunu söylenirken Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ın ise yalnızca 150 metrekarelik bir daireye sahip olduğu ifade edildi. Öte yandan Alp Gürkan'ın 150 metrekarelik dairesine farklı bir dava sebebiyle TMSF tarafından el konulmuştu. 
 

Editör: Haber Merkezi