Koronavirüs nedeniyle normal şartlardan daha hareketli günler geçiren marketlerde ekstra önlemler alınmaya başladı. Vatandaşların çokça dokunduğu kısımlar özel solüsyonlar ile dezenfekte edildi. Ancak Migros, çalışanlarına eldiven ve maske takmayı yasaklayınca çokça tepki aldı. Bazı çalışanlar Migros'un bu kararından sonra işten ayrıldı. Konuyla ilgili dev market zinciri Migros açıklama yaptı.

Migros açıklaması şöyle:

Değerli Müşterilerimize duyurulur

Çalışanlarımız, halkımızınihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalışıyor. Büyük bir özveri ile çalışan arkadaşlarımıza müteşekkiriz.

Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya kendilerini adayan arkadaşlarımızın sağlığı çok önemlidir. Migros olarak yalnızca Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgiler çerçevesinde hareket ediyor ve yeni gelişmeleri sürekli takip ediyoruz.

Bu doğrultuda yeni gelen ilave önlem olarak tıbbi maske kullanımı uygun bulunduğu Sağlık Bakanlığı sitesinde yeni olarak yayınlanmış, bizim tarafımızdan da hızla aksiyon alınarak dağıtıma başlanmıştır. Eldiven kullanımının ise uygun bulunmadığı bilgisi yine aynı sitede yayınlanmıştır. 

Bilgilerinize sunarız.

Editör: Haber Merkezi