Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm Türkiye nefesini tuttu ve asgari ücret zammının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Gündemde asgari ücret artışına dair çok sayıda oran ve rakam konuşulurken vatandaşlar hesap makineleriyle hesaplamalar yapıyor. En son yüzde 58'lik ve yüzde 64'lük bir artışın olabileceğine dair beklentiler konuşulurken son gelen bir açıklama herkesin heyecanlanmasına yol açtı.

"ASGARİ ÜCRET 9 BİN 500 LİRAYA KADAR ÇIKABİLİR"

HaberGlobal canlı yayınında gazeteci Şaban Sevinç, asgari ücret ile ilgili kulislerde konuşulan oldukça dikkat çeken bir rakamı gündeme getirdi. Sevinç, başka bir kanalda konuşurken bir ismin Bakan'dan aldığı bilgiye göre asgari ücretin 9 bin 500 liraya kadar çıkabileceğini söylediğini aktardı. 

Öte yandan Sevinç, Bakan Bilgin'in ortada konuşulan rakamların gerçekçi olmadığını, daha sürecin olduğunu ve taraflarla konuşmadan bu rakamların konuşulmaması gerektiğini söylediğini bir kez daha dile getirdi. Bu nedenle beklemek gerektiğini söyleyen Sevinç, beklentinin şimdiden yükseldiğini belirtti ve bundan sonra 9 bin TL'nin altında belirlenecek bir asgari ücretin hayal kırıklığı yaratabileceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi