Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Holdings'in n11.com sitesi için halka arzının son aşamasına gelindiği öğrenildi . Eğer bu işlem gerçekleşirse n11.com Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören ilk e-ticaret sitesi olabilir

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan habere göre, Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Holdings'in n11.com'u halka arz edeceği öğrenilmişti. Yeni gelen bilgilere göre bu adım için son aşamaya gelindiği ortaya çıktı. Halka arz işlemi gerçekleşirse n11.com BİST'te yer alan ilk e-ticaret sitesi olabilir.

14 milyondan fazla ürün çeşidi

Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. olarak bilinen n11,  web sitesinde verilen bilgiye göre, 115000’den fazla mağaza ve 14 milyondan fazla ürüne erişebilmektedir.  Türkiye’de 2013 yılından beri faaliyet göstermekte olan şirket, içinde Franklin Resources Inc. Fonunun da hissesinin bulunduğu hepsiburada.com gibi yerel şirketlerin yanı sıra uluslararası devler Amazon.com.Inc., eBay.Inc. ve Alibaba Group Holding Ltd. ile rekabet etmektedir. 
 

Editör: Haber Merkezi