Şubat ayından itibaren noterlerde kredi kartıyla ödeme uygulaması başlatılacak. Kredi kartının kullanılmasına imkan tanıyan düzenlemenin yapılmasında Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) bu yöndeki tavsiye kararı önemli rol oynadı.

KREDİ KARTI VE BANKA KARTIYLA ÖDEME YAPILACAK

İstanbul’da yaşayan Metin Akın, noter işlemleri ücretlerinin kredi kartıyla ödenebilmesine imkanı sağlanması talebiyle 12 Eylül 2018 tarihinde KDK’ya başvurdu. KDK, noterlik işlemlerinin nakit olarak ödenmesinin yanı sıra kredi kartı/banka kartı ve internet aracılığı ile de ödenebilmesine ilişkin mevzuat da dahil olmak üzere gerekli çalışmaların yapılması hususunda tavsiyede bulundu ve bu düzenleme yapıldı.

1 Şubat’tan itibaren, noter ücretleriyle harç ve vergilerin ödenmesinde kredi kartı veya banka kartları da kullanılacak.

ARAÇ ALIP SATACAKLAR İÇİN BUGÜN DE AÇIK

İkinci el araç alacak veya satacak olanlar için noterler cumartesi ve pazar günleri de çalışmaya devam ediyor. Türkiye Noterler Birliği'ne bağlı olan nöbetçi noterler hafta sonu çalışma saati olarak da sabah saat 10.00 ila 16.00 arasında hizmet veriyor. Nöbetçi noter sorgulamak için bu linke tıklayın: https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/NobetciNoterBul.aspx