Özellikle yaz sezonunu iple çeken tatilciler, herhangi bir otele gitmeden önce günlerce araştırma yapıyor. Yapılan bu araştırmalar genellikle yorum tabanlı internet sitesi Tripadvisor üzerinden gerçekleşiyor.

Oteller adına büyük referans kaynağı olan popüler site, açılan sahte hesaplardan otelleri öven yorumları tespit ederek siliyor. Öte yandan rakip firmaları kötüleyen yorumlarda aynı şekilde kaldırıldı.

66 MİLYON YORUM

Yorum tabanlı popüler otel sitesi tripadvisor, geçen sene toplam 66 milyon yorum yapıldığını açıkladı. Yapılan bu yorumların yüzde 97'si ise otomatik kontrol sisteminden geçtikten sonra yayınlandı. Güvenilir bir yorum sitesi olmak için ellerinden geleni yaptığını açıklayan Tripadvisor, bunun için sürekli yenilenmeye ve gelişmeye tabii olduğunu vurguladı. Site sahte yorumların bulunması, boyutları ve silinmesi için büyük bir mücadele başlatmıştı.

SAHTE YORUMLAR NASIL BULUNUYOR?

Milyonlarca yorumdan sahte olanın nasıl ayırt edilebileceğini herkes merak ediyor. Bu çözümlemenin bir hayli zor olduğuna dikkat çeken Tripadvisor, sahte yorumları bulmak için 3 ana maddeye bağlı kalıyor. Eskiden sadece otomatik sistem tarafından bulunmaya çalışılan yorumların yarısı artık site çalışanlarına devredildi.

- Ticari yorum olup, olmadığı 

- Satın alınmış yorum olup olmadığı

- Çalışanlar tarafından yazılıp yazılmadığı

kontrol edilip, buna göre ayıklanıyor. Ayrıca kontrolden çıkan bir yorum şüpheli olarak bildirilirse yeniden kontrol edilip, karar veriliyor. 

Editör: Haber Merkezi