Koronavirüs vakalarının her geçen gün artmasının ardından devlet önlemler almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her ilde pandemi toplantıları yapılacağını duyurmasının ardından bugün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında koronavirüs başlıklı toplantı yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Yerlikaya, 17.00 itibarıyla otobüs seferlerinin durdurulduğunu açıkladı. Son dakika bileti almak için otogara akın eden vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı.

Daha önce 90 liraya aldım

Mardin'den 20 gün önce iş için buraya gelen Arif Akbulut, iş için İstanbul'a geldiklerinde koronavirüs olayının olmadığını, dün alınan kararla çalıştığı şantiyenin kapandığını ve aniden karar vererek eve gideceklerini söyledi. Akbulut biletlerin pahalandığını ifade ederek, Mardin'den daha önce 90 liraya geldiğini ancak şu anda 280 lira olduğunu söyledi.

Herkes tek başına oturacak

Biletin fiyatını duyunca firmaya tepki gösterdiğini söyleyen Akbulut, neden pahalı olduğunu sorduğunu cevap olarak ise, böyle bir karar alındığını herkesin tek başına oturacağını, o nedenle bu fiyattan verileceğini öğrendiğini ifade etti.

"Bilet alamadığım için mecburen kalacağım"

Memleketi Şanlıurfa'ya dönmek isteyen Osman İhsan da hastası için İstanbul'a geldiğini ancak bilet alamadığı için mecburen burada kalacağını belirterek, "Tek araba var, o da 350 lira fiyat söylüyor. Cebimde 20 lira var. Kredi kartı kabul etmiyorlar. Ben gelirken 150 liraya almıştım. O yüzden biraz sıkıntım var. Tanıdık, eş, dosttan bekliyorum, o tarafa giden olursa belki telefon açarlar diye." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi