Japon firması Takata tarafından ABD'de hatalı olarak üretilen hava yastıklarının bulunduğu araçları geri çağırmayan otomotiv devlerine soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında 70 milyon aracın geri çağrılacağı belirtiliyor.

SORUŞTURMA AÇILDI

ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), tarafından yapılan yazılı açıklamada, hatalı hava yastıklarının bulunduğu modellerle ilgili geri çağırma işlemi yapmayan Audi, Toyota, Honda ve Mitsubishi firmaları hakkında Takata hava yastıklarının kullanıldığı modellerdeki gerekli düzeltmelerin yapılmaması nedeniyle soruşturma açıldığı duyuruldu. 

GAZ TEKNESİ PATLAMIŞTI

Takata ürünlerinde, kaza anında hava yastığını şişiren metal gaz tenekesinin patlamasına ve yolcunun yüzüne şarapnel şeklinde saçılmasına yol açan bir üretim hatası tespit edilmişti. Hava yastığının kaza anında şişmesi için küçük bir patlama yaratan amonyum nitrat maddesinin yüksek basınç ve nem koşullarında yanıcılığının artması nedeniyle içinde bulunduğu gaz tenekesini patlattığı anlaşılmıştı. 

BİRÇOK MARKANIN ADI GEÇİYOR

Soruşturma açılacak diğer otomotiv markaları ise şöyle: ACURA, AUDİ, BMW, CADİLLAC, CHEVROLET, CHRYSLER, DAIMLER TRUCKS VE VAN, DODGE/RAM, FERRARİ, FİSKER, FORD, GMC, HONDA, INFINITI, JAGUAR, JEEP, LAND ROVER, LEXUS, LINCOLN, MAZDA, MCLAREN, MERCEDES-BENZ, MERCURY,  MITSUBISHI, NISSAN, PONTIAC, SAAB, SATURN, SCION, SUBARUTE, TESLA, TOYOTA, VOLKSWAGEN

Editör: Haber Merkezi