Koronavirüs tedbirleri kapsamında 23 Mart tarihinde ilk ve orta okullar için uzaktan eğitim sistemi başlatıldı. Devlet ve özel okullarda okuyan çocuklar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uygulamaya aldığı TRT Eba TV üzerinden eğitimlerini alıyor. Ancak özel okullarda okuyan öğrenciler, okula gitmemelerine rağmen, okul taksitlerini, servis ve yemek ücretlerini ödemeye devam ediyor. Söz konusu uygulamaya ise veliler tepkili. 

Eğitim-İş Sendikası Başkanı Orhan Yıldırım ve eski CHP milletvekili ve eğitimci Güldal Okuducu, velilerin tepkisini ve uygulamayı Cumhuriyet’e değerlendirdi. Yıldırım, özel okula çocuklarını gönderen vatandaşların ödeme yapmakta zorlandıklarını dile getirdi.  

Hem okullar hem de aileler mağdur

Hem özel okulların hem de ailelerin bu konuda mağdur olduklarını belirten Okuducu, “Özel okullar ailelerden vermedikleri hizmetin ücretini istiyor. Aileler, okul taksitlerini, servis ve yemek ücretini nasıl ödeyeceğim diye düşünmekten psikolojisi bozulmuş durumda. Devlet hiçbir şey yapmıyor. Özel okullar da bir yandan haklı, kapılarını tamamen kapatmamak için velilere baskı uyguluyor. Şu süreçte kimsenin mağdur olmamasını sağlamak devletin elinde” dedi.

"Borç alarak ödemeye çalışıyorum"

Çocuğunu özel okula gönderen ve salgın nedeniyle mağduriyet yaşadığını söyleyen bir veli ise yemek ücreti olarak yıllık 3 bin lira ödediğini ancak okula gidilmemesine karşın ikinci dönemin ücretini iade etmediklerini belirtti. Okul taksitlerini borç alarak ödemeye çalıştığını söyleyen veli, “Okulun muhasebesi sürekli arıyor ya da mesaj atarak para istiyor. Yıllık okul ücreti 17 bin TL. Borç alarak taksit ödemeye çalışıyorum. Ödeyemezsem de biliyorum, öğretmen maaşını alamaz ve okul kapanır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi