Koronavirüsü tehdidi en çok havayolu şirketlerini etkisi altına aldı. Özellikle İran, Irak, Çin ve İtalya gibi ülkelere giden yolcu sayısında ciddi azalmalar meydana geldi. Türk Hava Yolları salgın nedeniyle bu ülkelere ziyaret gerçekleştirmek istemeyen yolculara bilet ayrıcalığı tanımıştı. Şimdi de Pegasus sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile bilet iptali ve değişiklik hakkı tanıdığını açıkladı

İşte Pegasus Hava Yolları'nın koronavirüsü açıklaması:

"Koronavirüs (COVID-19) vakalarında yaşanan artış ile birlikte seyahat planlarında oluşan belirsizlik nedeniyle tüm dış hat ve Kıbrıs uçuşlarımız için misafirlerimize bilet değişikliği ve ücretsiz açığa alma hakkı sunuyoruz.

Misafirlerimiz 31 Mart 2020 tarihine kadar başvuru yapmaları şartıyla; aşağıda belirtilen kurallar dahilinde işlemlerini yapabilirler.

Pegasus koronavirüsü nedeniyle bilet değişikliği ve iptal hakkı tanıdı

7 Mart 2020 ve öncesinde satın alınmış,  7 Mart 2020 – 31 Mayıs 2020  tarihleri arasında Dış hat ve Kıbrıs uçuşu olan misafirlerimiz, biletlerini 29 Ekim 2020 tarihine kadar olan bir uçuşla, değişiklik ücreti ödemeden varsa sadece yeni biletle ücret farkını ödeyerek değiştirebilir veya  biletlerini 1 yıl içinde kullanmak üzere açık bilete ücretsiz olarak çevirebilirler.

İtalya, Irak, Iran ve Suudi Arabistan için sunduğumuz ücretsiz iptal ve değişiklik hakkı devam etmektedir."

Editör: Haber Merkezi