Pegasus Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ek sefer izni verilmeyeceğini açıklayarak, söz konusu kararın şirketin 2020 yılındaki finansal ve operasyonel beklentilerinde bir değişiklik yaratmayacağını belirtti.

UYGUN DEĞERLENDİRMEDİ

Pegasus, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Sabiha Gökçen Havalimanı'nda devam eden bakım faaliyetleri ve trafik yoğunluğu nedeniyle ilave frekans/yeni hat uçuş izin başvurularını bu aşamada uygun olarak değerlendirmediğini duyurdu.

Pegasus dün akşam KAP'a yaptığı açıklamada, bu gelişme nedeniyle, daha önce açıklamış olduğu 2020 finansal ve operasyonel beklentilerinde ise bir değişiklik öngörmediğini belirtti.

İSTANBUL HAVALİMANI'NA YÖNELME BEKLENİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sabiha Gökçen Havalimanı'na ek sefer için izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Kararın gerekçesi olarak kapasite yetersizliği ve trafik yoğunluğu gösterilmişti.

THY, Sabiha Gökçen'den iç hat uçuşlarını geçen günlerde çekmiş, dış hat uçuşlarını ise Anadolujet'e devretmişti. Böylece THY'nin pek çok uçuşu İstanbul Havalimanı'na geçmiş oldu. Ek sefer izninin verilmemesiyle de vatandaşların İstanbul Havalimanı'na yönelmesi bekleniyor.

Pegasus hisseleri açıklamanın yapılmasının ardından dün günü yüzde 7 seviyesinde kayıpla tamamlamıştı.

Editör: Haber Merkezi