İSTANBUL (AA) - Petlas, zirai ürün grubu kategorisinde en çok tercih edilen marka kimliğini taşırken, inovasyon çabasını, zirai ürün grubu için geliştirdiği yeni lastiklere de yansıtarak, geliştirdiği ürünlerle Türkiye’nin zirai lastiklerde dışa bağımlılığını kırıyor.

Türkiye’nin topraklarını iyi tanıyan, geliştirdiği ürünlerle tarımsal gelişime destek veren Petlas, tarım makinesi ve traktör üreticilerinin orijinal ekipman olarak tercih ettiği marka olma özelliğine sahip.

ZİRAİ LASTİKLERDE DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR

Türkiye’nin çekiş gücü yüksek traktörler için tasarlanmış ilk dar profilli ve derin dişli genel amaçlı radyal ilaçlama lastiğinin de üreticisi olan Petlas, vatansever inovasyon ruhunu, zirai ürün grubu için geliştirdiği yeni lastiklere de yansıtıyor. Petlas'ın traktörler ve tarım makineleri için geliştirdiği yüksek kaliteli lastikler tarımın bereketini artırıyor, Türkiye’nin zirai lastiklerde dışa bağımlılığını azaltıyor.

Petlas’ın son 3 yıllık dönemde özel üretimle zirai ürün grubuna eklediği ürünler arasında, Türkiye’nin ilk yerli Biçerdöver Arka Radyal Lastiği olma özelliği taşıyan, 400/70 R20 ebadında radyal yapılı Agroper PB140 deseni lastik de yer alıyor. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin İlk yerli Zirai Grup Ağır Tonajlı Radyal Römork Lastiği olan, 285/70R19.5 ebatlı HLT45 deseni ve yine Türkiye’nin Tonajlı Tarım Römorkları ve Balya Makinalarında kullanıma uygun Özel Üretim İlk Yerli Lastiği UN11 deseni 500/50-17 ebatlı lastik de yer alıyor. Türkiye’nin yerli sermayeli sanayi gücü AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, zirai ürün grubu lastiklere uygun yerli jantların üretimi için, yine AKO Grup bünyesinde yer alan AKO Jant ile iş birliği yapıyor.