Petrol fiyatları, küresel resesyon beklentilerinin talebe zarar vereceğine yönelik endişelerle düşüş gösterdi. Brent petrolün varili saat 07.25 itibarıyla 103,90 dolardan işlem gördü.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de yüzde 8,55 düşüşle 99,16 dolardan alıcı buldu. Batı Teksas türü ham petrolün varili 11 Mayıs'tan bu yana ilk kez 100 doların altına geriledi. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise şu dakikalarda 100 dolar sınırında işlem görüyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, başta ABD olmak üzere dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler etkili olmayı sürdürdü.

Merkez Bankalarının yükselen enflasyonu kontrol altına almak için para politikalarında sıkılaşmaya gitmesi, ekonomilerde resesyon beklentilerini artırdı. Resesyon beklentilerinin güçlenmesi, talebin azalacağına yönelik endişeleri de beraberinde getirdi.

Citigroup Inc., resesyon durumunda ham petrolün bu yıl 65 dolara düşebileceği yorumunda bulundu.

Fiyatların düşüşünde, başta ABD olmak üzere dünya genelinde güçlenmeye devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler etkili oluyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi de petrol akışının bozulmasına neden oldu. Enerji maliyetlerindeki artış küresel çapta enflasyonu tetiklerken bu durum Merkez Bankalarını faiz artışına yönlendirdi.

Analistler, "Kısa pozisyonlarda bazı kapatmaların olduğu, sert düşüşe tepki için alımlar geldiği açık. Küresel petrol arz şıkışıklığına yönelik veriler de ortada. Dün yaşanan düşüşün aşırıya kaçtığı değerlendirmesi yapılıyor" ifadelerini kullanıyorlar.