İş adamı ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar hayatını kaybetti.

Holdingden yapılan açıklamada Yaşar’ın ani gelişen rahatsızlık sebebiyle 2 Eylül 2021 Perşembe günü sabaha karşı vefat ettiği ifade edildi.

Yaşar Holding, Pınar Süt, Pınar Su gibi markalarla birlikte 21 şirketi bünyesinde barındırıyor.

MUSTAFA SELİM YAŞAR KİMDİR?

- 1956 yılında İzmir'de doğdu.

- 1976 yılında Paris-Academi Arqueille Sorbonne, 1980 yılında NYU Üniversitesi ve 1981 New York-Pace Üniversitesi İşletme-Finans bölümünden mezun oldu.

- İş hayatına 1981 yılında Yaşar Dış Ticaret A.Ş.’de başladı.

- 1988-1996 yılları arasında Yaşar Holding A.Ş.'de yönetim pozisyonunda çeşitli görevler üstlendi.

- EBSO Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu, ayrıca kurucu üyesi olduğu ESİAD’da da dört yıl süre ile Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

- 2004-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.

- İzmir Teknopark A.Ş., BDS İş Geliştirme Ltd. Şti. ve Yüzey İnşaat Taahhüt A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptı.

- 2015 yılından bu yana Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürüyordu. Ayrıca, Yaşar Topluluğu iştiraklerinde yönetim kurulu başkanı, başkan vekili ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

-  Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Aile Birliği Başkanlığı'nın yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev aldı.