Yaklaşık 8500'den fazla çalışanı ve 275'i Türkiye'de 159'u yurt dışında olmak üzere toplam 434 mağaza ile 28 ülkede bulunan mağazalar zinciri Koton'da çalışan işçiler, son günlerde sosyal medya üzerinden örgütlenerek verilmeyen haklarını aramaya çalışıyor.

KOTONLUYSAK KEDER DEDİLER

Koton'un #KotonluysakDeğer hashtagi açması üzerine Koton çalışanları ve çalışanlara destek olmak isteyen birçok kişi #KotonlusakKeder hashtagiyle Koton'a cevap verdiler. Mağaza çalışanları, yüksek çalışma saatleri, yemek için verilen ücretin çok az olması, fazla çalıştıkları saatlerin mesaiden sayılmaması gibi birçok şikayetlerini Twitter'da #KotonluysakKeder hashtagi ile paylaştılar.

VATANDAŞTAN İŞÇİYE DESTEK

İşçilere gerekli çalışma koşullarını sağlamayan Koton firmasına vatandaşlar da büyük tepki gösterdi. Binlerce kişi artık Koton'dan alışveriş yapmayacaklarını ve boykot ettiklerini aktardı.

Çıkış saatlerinin 22.00 olmasına rağmen 23.00'dan önce çıkmadıklarını ve yemek kartlarına sadece 2 TL zam yapıldığını belirten bir Koton çalışanı, fazladan çalıştıkları saatler için de mesai ücreti almadıklarını dile getirdi. Mağaza saat kaçta kusursuz olursa çıkışlarının da o saatte olduğunu söyleyen çalışan, satış danışmanı adı altında bütün iş yükünün kendilerine ait olduğunu da vurguladı.