Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Genel Kurul Toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal başkanlığında yapıldı. 

Banka meclisine 16 Nisan 2019 tarihinde seçilen Prof. Dr. Başak Tanınmış Yücememiş ve Mehmet Aktaş'ın görevlerine devam etmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Banka meclisinde görev alan Vehbi Çıtak ile Ömer Duman’ın görev sürelerinin dolması dolayısıyla iki üyelik için yeni bir seçim de yapıldı.

Resmi Gazete'de dün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Merkez Bankası, banka meclisine devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlanmıştı. Bugün banka meclisine kararname sonucu atanan üye de belli oldu.

Pay sahiplerinin kendilerini veya bir başka pay sahibini aday gösterebildiği oylamada, Ömer Duman ve Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu 20 bin 80 oyla banka meclisine seçildi. Seçilen üyeler 30 Nisan 2023 tarihine kadar görev yapacak.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde görevli olan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu  İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğü görevini yürütüyor. 

Editör: Haber Merkezi