İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin 17'nci dönem başkanlığını yürüttüğü Kimya Sektör Platformu (KSP) bünyesinde iki yılda bir gerçekleştirilen Türkiye Kimya Sektör Şurası'nın bu yılki açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, KSP Başkanı Adil Pelisterin'in katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Varank, buradaki konuşmasında, Kovid-19 salgınının ekonomi, üretim ve tedarik zincirleri üzerindeki etkilerine değinerek, bu dönemde birçok sektöre girdi sağlayan kimya sektörünün de öneminin arttığını söyledi.

Küresel ekonomideki gelişmelerden Türkiye'nin de etkilendiğine ancak uygulanan yerinde ve etkin politikalarla ülkeyi dünya genelinden pozitif ayrıştırmayı başardıklarına dikkati çeken Varank, ülkenin geçen yıl yüzde 1,8 büyümeyle Çin'in ardından en yüksek büyüme kaydeden ikinci G-20 ülkesi olduğunu anımsattı.

Varank, Türkiye'nin salgın sürecinde ihtiyacı olan ülkelere en çok tıbbi yardım ve destek sağlayan ülkelerinden biri olduğunu ifade ederek, bu süreçteki başarıları, ihtiyacı bulunanlarla paylaşmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Ülkenin bu dönemde ortaya koyduğu başarıda en önemli pay sahiplerinden birinin imalat sanayisi olduğunu vurgulayan Varank, "Pandemiye rağmen sanayi sektörü son 1 yılda 337 bin ilave istihdam oluşturdu." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi