Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen Kalkınma Ajansı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Varank, kalkınma ajanslarının çok başarılı işlere imza attıklarını belirterek bugüne kadar kamu, sivil toplum ve özel sektörden gelen 24 binden fazla kalkınma odaklı projeye 15 milyar liranın üzerinde destek sağladıklarını söyledi. Bakan Varank, "Bu desteklerle bölgelerinin üretim ve ihracat kapasitelerinin arttırılmasına ön ayak oldular.

Teknolojik gelişim ve dijitalleşme süreçlerine paralel olarak insanlarımızın iş becerilerini geliştirdiler, böylece ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağladılar. Bölgelerindeki kültürel ve doğal mirasın korunarak turizm odaklı değerlendirilmesinin önünü açtılar. Günümüzün en öncelikli başlıklarından olan sürdürülebilir kalkınma ve yeşil büyüme konularında önemli çalışmalar yürüttüler. Yatırım destek ofisleri vasıtasıyla sundukları kapsamlı takip ve danışmanlık hizmetleri sayesinde yatırımcıların yereldeki ilk adresi oldular" dedi.

100 BİN GENCİMİZE  İSTİHDAM
Varank, pek çok bakanlık ile etkili çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, "Örneğin, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak, gençleri istihdam imkanına kavuşturmak amacıyla 'Çalışan ve Üreten Gençler Programı'nı devreye aldık.

2021 yılında ilk defa başlattığımız bu program ile farklı il ve ilçelerdeki 100 projeye yaklaşık 632 milyon lira destek sağlayacağız. Belediyeler, kaymakamlıklar, il özel idareleri paydaşlığında yapacağımız emek yoğun sektörlere dönük 175 fabrika binası ve spor alanını özel sektöre tahsis ederek yaklaşık 65 bin gencimizi istihdam edeceğiz.

Yapımı tamamlanan fabrikaların tahsis süreçleri başladı bile

Editör: Haber Merkezi