Sepet token ya da sepet coin, kripto para yatırımcıları için en büyük kolaylıkların başında geliyor. 2018 yılı civarında ortaya çıkan sepet tokenlar, kripto para sepeti oluşturmayı ve yönetmeyi çok daha kolay kılıyor. Peri sepet token nedir? Sepet token ne işe yarar? Şimdi bu soruların cevabını verelim.

Sepet token nedir?

Kripto yatırımcıları ve traderları, sermayelerini daha verimli kullanabilmek için kripto para sepeti oluştururlar. Sermayenizi birden fazla kripto para birimine bölüştürerek bir kripto para sepeti oluşturabilirsiniz. Böylece, olası fiyat düşüşlerinden en az seviyede zarar görürsünüz. Çünkü tüm paranızı tek bir kripto para birimine bağlamamışsınızdır. Diğer kripto paralarınızdaki artışlar, bir başka varlıkta yaşadığınız kaybı telafi edebilir. 

Bununla beraber, kârlı bir kripto para sepeti oluşturmak deneyim isteyen bir iştir. Kripto para sepetinize dahil edeceğiniz tokenları ve coinleri iyi araştırmanız gerekir. Ayrıca, kripto para sepeti yönetmek de yoğun mesai ister. Diyelim 10 kripto para biriminden oluşan bir kripto para sepetiniz var. Bu sepeti en kârlı şekilde yönetmek için bu 10 kripto parayı da anbean takip etmeniz gerekir. Üstelik, sepetinizin dengesini korumak için gerektiğinde bu kripto para birimleriyle işlem açmak zorunda kalırsınız. Bu da sık sık işlem ücreti ödeyeceğiniz anlamına gelir. 

Sepet token, işte bu sorunların üstesinden gelmek için ortaya çıkarılmış bir token türüdür. Sepet token ya da sepet coin, bir kripto para sepetini temsil eden kripto paralara denir. Her bir sepet token, birden fazla kripto para birimi içerir. Yani bir sepet token almak, tek bir token ile bütün bir kripto para sepeti almakla aynı şeydir. Bir başka deyişle, sepet token alarak bir kripto para sepetinin tokenlaştırılmış halini satın alırsınız.

Sepet token ne işe yarar?

Sepet token almak, belirli token ve coinleri içeren bir kripto para sepetine kolayca yatırım yapmanızı sağlar. Bir sepet token alarak onun içerdiği tüm kripto para birimlerine, ağırlıkları ölçüsünde yatırım yapmış olursunuz. Sepet tokenların içerdiği token ve coinler kripto para uzmanları tarafından belirlendiğinden, bu son derece güvenilir bir yöntemdir. Özellikle kripto para piyasasına yeni adım atanlar için sepet token almak çok avantajlıdır. 

Sepet token ya da sepet coin alarak kripto para sepeti yatırımınızı daha maliyetsiz hale de getirirsiniz. Çünkü blok zincir üzerinde yaratılmış ayrı bir kripto paradır. Sepet token alıp sattığınızda onun içerdiği tüm kripto paraları da alıp satmış olursunuz. Çok sayıda tokenı ayrı ayrı alıp satmanız gerekmediğinden, sepet token ile kripto para sepeti yönetmek çok daha ucuzdur. 

2018’den itibaren popülerlik kazanan sepet tokenlar sayesinde kripto para yatırımcılığı ve tradingi çok daha erişilebilir hale gelmiştir. Sepet token analizi yapmak, çok sayıda tokenı ayrı ayrı analiz etmekten de daha az yorucudur. Bir kripto para sepetindeki tüm kripto paraları takip edecek vaktiniz ya da deneyiminiz yoksa, sepet token satın alabilirsiniz. Böylece sadece sepet token analizi yaparak kârlı kripto para sepeti yatırımları gerçekleştirebilirsiniz. 

Türk lirasıyla sepet token almak

Bitlo’nun çıkardığı sepet tokenlar sayesinde Türk lirasıyla sepet token almak artık çok kolay. Avalanche (AVAX) blok zincirinde üretilen Token 10 (TKN10), Token 25 (TKN25), Token DeFi (TDEFI), Token Metaverse (TMETA), Token NFT (TNFT) ve Token Play (TPLAY) sepe tokenlarının içeriği kripto para uzmanlarınca belirlendi. Kripto piyasasındaki fiyat dalgalanmalarına göre bu sepet tokenların içerdiği kripto paraların ağırlıkları güncellenebiliyor. Yatırımcılar, Bitlo sepet tokenlarının içerdiği kripto paraları ve ağırlıklarını şeffaf şekilde takip edebiliyor.

Bitlo sepet token ne işe yarar?

Bitlo Sepet Token’ları sayesinde Türk lirasıyla kolayca sepet token alabilirsiniz. Böylece, önde gelen kripto paralardan oluşan portföylere tek bir token üzerinden yatırım yapmış olursunuz. Örneğin, Token Metaverse (TMETA), en iyi metaverse tokenlarını içermektedir. TMETA satın alarak en iyi metaverse tokenlardan oluşan bir kripto para sepetine yatırım yapmış olursunuz. 

Editör: Haber Merkezi