Piyasada en çok işlem gören yatırım araçlarından birisi, yabancı para birimleridir. Borsada döviz olarak adlandırılan bu birimler, ulusal ve uluslararası kararlardan etkilenerek fiyat değişikliğine uğrayabilir. Peki döviz kurlarının takibi nasıl yapılabilir? İşte detaylar…

Serbest Piyasa Döviz Kurları Nelerdir?

Döviz, ülkemizdeki yabancı para birimlerine verilen addır. Türkçeye Fransızca’dan geçmiştir. Döviz kuru ise, iki para birimi arasındaki dönüşüme denir. Döviz kuru terimi, ülkemizde genellikle yabancı bir para birimi ile Türk Lirası arasındaki dönüşüm için kullanılır. Borsanın kalbi Kapalıçarşı’da attığı için, döviz kurundaki fiyatlara serbest piyasa döviz kurları Kapalıçarşı fiyatları denilmektedir.

Serbest Piyasa Döviz Kurları Çeşitleri

Serbest piyasada işlem gören çok çeşitli döviz kuru vardır. Bu çeşitlerden ülkemizde en çok kullanılanları Amerikan Doları, Euro, İngiliz Sterlini, Çin Yuanı ve Rus Rublesi’dir.

Döviz kurları yalnızca yatırımcıları ilgilendirmez. Döviz kurları; yabancı para birimleriyle alım-satım yapan tüm esnaflar ve dış ticaret firmaları için de oldukça değerlidir. Ayrıca yabancı para birimleriyle borçlanan hükümetler için döviz kurunun durumu çok önemlidir.

Serbest Piyasa Döviz Kurları Takibinin Önemi

Serbest piyasa kurları; ülkelerdeki sosyal ve siyasal krizlerden, arz ve talep ilişkisinden ve nakit para akışından etkilenir. Bunun sonucu olarak; serbest piyasa döviz kurları Kapalıçarşı bünyesinde sürekli değişime uğrar. 

Yatırımcılar, bu değişimlerden maksimum derecede yararlanabilmek istiyorsa, düzenli takip yapmalıdır. Döviz kurlarının anlık takibi, zarar risklerini de en aza indirir.

Serbest Piyasa Döviz Kurları Nasıl Takip Edilir?

Serbest piyasa döviz kurlarının takibini sitemizden oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kapalicarsi.net sitemizin ana sayfasında en çok işlem gören döviz türlerinin güncel fiyatları yer alır. Döviz kurları sekmesine tıklandığında ise ülkemizde en çok kullanılan para birimlerini görebilirsiniz. Bu listede serbest piyasa döviz kurları Kapalıçarşı için güncel fiyatlar ile düşüş ve yükseliş oranları yer alır. Ayrıca her bir döviz çeşidinin üzerine tıklayarak günlük grafik tablosuna ulaşabilirsiniz.

Para birimleri için hazırlanmış grafiklerde haftalık, aylık, yıllık ve 3 yıllık zaman dilimleri için de görüntüleme mevcuttur.

https://kapalicarsi.net/doviz-kurlari/

Editör: Haber Merkezi