500 milyon dolar borcu olduğu söylenen Simit Sarayı'nın, Ziraat Bankası tarafından kurtarılmasını onaylamadığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesinden kısa bir süre sonra Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, yazılı açıklama yayınlayarak sessizliğini bozdu.

'500 MİLYON DOLAR KESİNLİKLE YOK'

Kavukcu, Simit Sarayı’na daha önce de birçok fonun ve sermaye girişiminin ilgisi ve teklifleri olduğunu ve bu ilginin devam ettiğini belirterek, “Simit Sarayı’nın iddia edildiği gibi 500 milyon dolar borcu kesinlikle yoktur. Bütün bankalara gayri nakit borcumuz, bu bahsi geçen rakamın üçte biri bile değildir. Kullandığımız kredilerin yüzde 80’ini de özel bankalar aracılığıyla sağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

'KAYITLAR MEVCUT'

"Bankalarda kayıtlar mevcuttur. Oluşan finansal borçlar yatırım politikasının yansımasıdır" diyen Kavukcu, "Bugün global ölçekteki bütün şirketlerin yatırımdan kaynaklı borçları olduğu yadsınamaz bir gerçektir. 500 milyon dolarlık borcu iddia edenleri ispata davet ediyoruz. İddia eden iddiasını ispatla yükümlüdür” dedi.

Editör: Haber Merkezi