Dev marketler zinciri Şok, geçtiğimiz günlerde Cepte Şok uygulamasını yenileyerek bir dizi yeni hizmetler devreye soktuğunu duyurdu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Şok uygulaması ile online ödeme ve aynı gün kapıda ücretsiz hizmeti sağlanıyor.  Ayrıca “Siparişini ver, istediğin saatte mağazadan al” seçeneği de devam ediyor.

Cepte Şok’tan sipariş verilen ürünlerin fiyatları Şok Market fiyatlarıyla aynı olarak belirlendi.

Sosyal medyada tepkilere neden oldu

Marketler zinciri Şok, bu uygulamayla mağazalarının bulunduğu mahalledeki komşularına adrese teslimat hizmeti veriyor. Kullanıcılar mahallelerindeki Şok Market’ten online alışveriş yapabiliyor ve aynı gün içinde ek bir ücret ödemeden siparişleri evlerine gönderiliyor.

Ancak, Şok marketin siparişleri çalışanlarını evlere yürüterek göndermesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Uygulamadan sipariş veren bir vatandaş, "Cepte Şok uygulaması ile bir sipariş verdim. Şu virüs salgınında pazar payını arttırmak için çalışan kasiyer arkadaşlara hiç bir araç vermeden siparişleri ellerinde taşıtıyorlar. Öğrendiğim zaman içim parçalandı. 1 kmlik yolu ellerinde poşet ile taşımak zorunda kalan çalışanlar için, ben bir daha Şok Marketlerinden alışveriş yapmıyorum. İnsan sömürüsüdür bu. Keza verdiğim siparişin yarısı gelmedi" ifadelerini kullandı.