Ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tezleri doğrultusunda attığı adımlarla artan hayat pahalılığı, arz - talep dengesinin bozulması ve yabancı uyrukluların ilgisi nedeniyle yaşanan konut krizi için iktidar, TOKİ'yi devreye soktu. 

Vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile 'kira öder gibi' konut sahibi yapması beklenen konut kampanyasıyla ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Erdoğan, projenin ayrıntılarını 13 Eylül'de vatandaşlarla paylaşacak. 

Başvuru için gelir sınırının 14 bin lira olduğu, bunun İstanbul'daysa 16 bin lira olarak uygulanacağı öğrenilmişti.

BAKAN KURUM'DAN YENİ AÇIKLAMA

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."

Editör: Haber Merkezi