Tamamlayıcı sağlık sigortası, kaliteli bir sağlık hizmeti almak isteyenler için oldukça önemli bir güvence. GSS, yani Genel Sağlık Sigortası’nın kapsamını genişleten tamamlayıcı sağlık sigortası, belli özel hastanelerden yararlanma fırsatı veriyor. Bununla birlikte, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamının genişliği gibi birçok konu, merak edilenler arasında. www.ethicasigorta.com.tr Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Akyol, sağlık sigortası ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile genel sağlık sigortasının farkı ne?

Sağlık sigortası, bir çalışan için en önemli güvencelerden biri. Genel sağlık sigortası ile devlet hastanelerinde yatarak ve ayakta tedavi hizmetleri alınabiliyor. Bununla birlikte, sağlık hizmetinde özel hastanelerin de kapsamda yer aldığı bir deneyim için, tamamlayıcı sağlık sigortası devreye giriyor. Normal şartlar altında bir vatandaş, özel hastaneye gittiğinde bir tedavi ücretini kısmen SGK karşılıyor ve üzeri için ödeme yapmak gerekiyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’nın karşılamadığı kısmı karşılıyor. Bu şekilde, anlaşmalı sağlık kurumlarında herhangi bir ücret ödemeden sağlık hizmeti almak mümkün oluyor.

Sigortanın kapsamı ne?

Devlet destekli sağlık sigortası poliçeleri içinde yer alan tamamlayıcı sağlık sigortası, kapsamı değişebilen bir sigorta türü. Kapsamı değişebilen tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları, alınan sağlık hizmetine göre değişkenlik içeriyor. Genel olarak, tamamlayıcı sağlık sigortasında ayakta tedaviler ana teminat içinde yer alıyor. Bu kapsamda doktor muayeneleri ve laboratuvar işlemleri hastaların faydalanabileceği hizmetler içinde bulunuyor. Bunlara ek olarak ameliyatlı tedaviler ve ameliyatsız yatarak tedaviler, doğum ve diş tedavileri de tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında olabiliyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK ile anlaşmalı olan hastanelerde, tedavilerdeki SGK payına ek tutarı karşıladığı için ülke genelinde tüm hastanelerde kullanılabilen, geniş bir poliçe türü.

Kimler tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası sorgulama araçlarından, mevcut sigortalar sorgulanabilir. 2022’de tamamlayıcı sağlık sigortası teklifi almak isteyenler için önemli konulardan biri ise, kimlerin bu sigortayı yaptırabileceği. Tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanmak için her şeyden önce, SGK çatısı altında bir sigorta kapsamında çalışmak gerekiyor. SGK’ya bağlı çalışmayan bir kişi, tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanamaz. Bununla birlikte, SGK’lı işçiler, bağ-kur’lu işverenler ve kamu personelleri, tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilir. SGK’da, bir poliçe diğer aile bireylerini de sigorta güvencesine alırken, tamamlayıcı sağlık sigortası ise bireyseldir. Bu nedenle, eş ve çocuklar için ek bir prim ödemek gerekiyor.

Sık sık özel sağlık sigortası ile karşılaştırılan tamamlayıcı sağlık sigortası, kapsamı geniş bir sağlık güvencesi. Özel sağlık sigortası ile tamamlayıcı sağlık sigortasının en temel farkı, özel sağlık sigortasında SGK şartı aranmaması. Bununla birlikte, özel hastanelerin büyük bir kısmında, aynı standartta sağlık hizmeti, bu sigorta güvenceleri ile birlikte alınabilir.

Editör: Haber Merkezi