Geçen hafta dalgalı seyreden altın fiyatları piyasaların açılış gününe sakin başladı. Uzun bir süre yatay banttan çıkamayan altın önceki hafta kayda değer bir yükseliş ivmesi yakalamış gram altının fiyatı 420 lirayı görmüştü.

Altının gram fiyatı şu saatlerde 414 lirada izliyor. Bu hafta için altında çıkış beklentisini dile getiren Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, yatırımcılara yeni uyarılarda bulundu.

ALTINDA YÜKSELİŞ BAŞLADI

Altın fiyatlarındaki oynaklık altının ons fiyatlarında da hissedildi. Altının ons fiyatı 1751 dolar seviyesine ulaştı. Altındaki inişli çıkışlı seyri sosyal medya hesabından değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı;

'GÜMÜŞTEKİ ARTIŞ HIZLANACAK'

Gümüş fiyatları da altın gibi yükseliş trendine dalgalı bir seyir izliyor. Gram gümüş 6 lira 36 kuruş seviyesinden işlem görürüken gümüşün ons fiyatı uzun bir aranın ardından 26 dolar seviyesine geriledi. Gümüşü değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu,"Gümüş de altın ile benzer bir hareket yapıyor. Gümüşün daha hızlı çıkmasını beklerdim ancak bu gidişat ABD açılınca değişebilir. Yani altın ABD açıldıktan sonra da artarsa gümüşteki artış hızlanır. 27,44 ilk hedef olur." iddiasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi