Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, 6 günde 1,5 milyon kişiyi ağırlayarak rekor katılımcıya ulaştı.

İLK VE TEK TEKNOLOJİ FESTİVALİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenen, ayrıca birçok firmanın desteğiyle organize edilen festival, Türkiye'nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festival olarak 2018 yılında yarışmacılara ve ziyaretçilerine kapılarını açmıştı. Bu yıl büyük katılım olacağı söylenen TEKNOFEST için beklenen gerçekleşti. Festivale başka şehirlerden gelen birçok kişi ile beraber TEKNOFEST'e 6 gün boyunca katılım yoğun olarak devam etti.

VATANDAŞLAR BÜYÜLENDİ

Festivalin son gününde SoloTürk, SU-35, İçişleri Bakanlığı, Türk Yıldızları, SU-30M, Hürkuş, Askeri/THK paraşüt atlayışı ve Redbull'un sergiledikleri gösteriler vatandaşları büyüledi. Türkiye'nin milli ve yerli imkanlarla tasarladığı hava ve kara araçlarının yanı sıra yurt dışından getirilen araçlara da katılımcılar talep gösterdi.

Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle gerçekleştirilen festivalin son günü, Mehter Takımı'nın gösterisiyle de son buldu.

Editör: Haber Merkezi