Sabancı Holding'in göz bebeği TEMSA'yı sattıktan sonra marka zor günler geçirmiş, üretime ara vermek zorunda kalmıştı.  Bir süredir kulis bilgisi şeklinde dolaşan haberlerden sonra nihayet TEMSA'nın yeniden Sabancı Holding bünyesine geçmesi için resmi adımın atıldığı anlaşıldı

Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu, yüzde 50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzaladı.

Sabancı Holding ve PPF, Temsa’yı yüzde 50-50 satın almak için uzlaştı.

Sabancı Holding’den yapılan açıklamada, “Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu, %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır.

temsa sabancı holding

Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecektir.

Skoda Transportation’ın Türkiye’ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu’nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları’nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir.

Konu ile ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

TEMSA kimin?

Temsa kimin? temsa sahibi kim soruları çıkan dedikodulardan sonra daha fazla konuşulmaya başladı. Bir süre önce Sabancı Holdnig ve Sabancı ailesine ait olan Temsa,True Value Capital Partners'a geçmişti. Yapılan bu satışın ardından şirket zor duruma düşmüş ve 2019 yılında üretimi durdurarak işçilere fabrikaya gelmemesini iletmişti. 

1987’den bu yana 510.000 metrekarelik üretim tesisinde işleyişine devam eden Temsa, İsvişçre merkezli bir şirkete satıldıktan sonra zor günler geçirmiş ve konkordato ilan etmişti. Son gelen bilgilere göre ise Temsa'yı Sabancı Holding'in yeniden aldığı öğrenildi. Yıllık 10 bin araç üretme kapasitesi bulunan Temsa'nın Sabancı Holding'e geçmesi de sosyal medyada gündeme oturdu. Birçok vatandaşın temsa kime satıldı sorusunu sorması üzerine okların Sabancı holdingi göstermesi sevindirdi.