Türkiye'deki iş istihdamına büyük katkı sağlayan ve midibüs, otobüs, hafif kamyon sınıfında araç üreten TEMSA, konkordato kararı aldı. Bir süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşan şirket böylece geçici mühlet almış oldu

Otobüs ve midibüs üreticisi TEMSA, konkordato kararı vererek geçici mühlet aldı. Şirket, bankalardan borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep etti.

Şirketten yapılan açıklamada "Bu vesile ile hızla üretime başlayarak, tüm yan sanayi ve bayilerimizin de desteği ile satışlarımıza ve ihracatımıza hızla devam ederek markamızı koruyacak, ürün geliştirmeye devam edebilecek ve en önemlisi kartların yeniden dağıtıldığı elektrikli otobüs dünyasındaki yerimizi pekiştirebileceğiz" denildi. 

Şirket üretimini 23 Aralık'a kadar askıya almış ancak bu tarihte üretime başlayamamıştı.

TEMSA Şirketinde Flaş Gelişme: İşçilere Mesaj Atıldı!

ADANA'DAN DÜNYA'YA AÇILAN KAPIYDI

1968 yılında kurulan ve 1987'den beri Adana'da bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.

Temsa, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

Editör: Haber Merkezi