'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular bugün başladı. 7 Kasım'a kadar sürecek başvurularda 18 yaşını doldurmuş olma şartı da aranıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrası duyuracağını açıkladı. Öte yandan, T.C. kimlik numarasının son hanesi 'sıfır' olan vatandaşlar an itibarıyla arsa projesine başvuru yapabiliyor.


1 milyon altyapılı arsa ve ilk etapta verilecek 28 ildeki 10 bin iş yeri için başvurular internet üzerinden ve bankalardan yapılabilecek.

Kendi işini kurmak isteyenler için iş yeri başvuruları, E-Devlet üzerinden ve il merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde ise Ziraat Bankası şubelerinden olacak.

Vatandaşlar, arsa için ise sadece Ziraat Bankası'ndan başvuruda bulunabilecek.


TC Kimlik numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar bugün başvuru yapabiliyor
"İlk Evim Arsa Projesi kapsamında "müstakil" ve "müşterek" arsa başvuruları 10 Ekim 2022 Pazartesi günü başlayacak olup 7 Kasım 2022 Pazartesi gün sonuna kadar devam edecektir. Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacaktır. T.C. Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlar 10 Ekim 2022 Pazartesi ve 11 Ekim 2022 Salı,
2 olan vatandaşlar 12 Ekim 2022 Çarşamba,
4 olan vatandaşlar 13 Ekim 2022 Perşembe,
6 olan vatandaşlar 14 Ekim 2022 Cuma,
8 olan vatandaşlar 15 Ekim 2022 Cumartesi,

16 Ekim 2022 Pazar gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

Tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde ise o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikamet zorunluluğu bulunuyor.

Başvuru bedeli arsa için 500 lira, iş yerleri için 2 bin lira olarak belirlendi. 7 Kasım'a kadar sürecek başvurularda 18 yaşını doldurmuş olma şartı da aranıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Twitter hesabından 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bankalar ve e-Devlet sisteminde sorun yaşandığını duyurdu.

TOKİ'nin paylaşımı şöyle: 

"İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi kapsamında vatandaşlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle bankalar ve E-Devlet sisteminde sorun yaşanmaktadır. Kısa bir süre içerisinde sorun giderilecek ve başvurular alınacaktır."

TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde arsa yerleri belli oldu. TOKİ, internet sitesinde arsa satılacak illeri ve ilçeleri duyurdu. TOKİ'nin internet sitesinde arsaların yerleri tek tek açıklandı.