Yeni yılla birlikte trafik sigortası fiyatları da açıklandı. Buna göre otomobil sürücüleri sigortaya en az 709 lira ödeyecek. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2020’de, trafik sigortasının fiyatlarına fazladan zam yapmayacak, 2019’da olduğu gibi yeni senede de sigorta şirketleri her ay trafik fiyatlarını yüzde 1.5 artıracak. 

EN PAHALI  SİGORTA 22 BİN LİRA

2020’de, otomobiller için, en ucuz trafik sigortası 709 lira ile Adıyaman, Aydın, Hakkari, Hatay, Isparta, Kars, Kastamonu, Mardin, Muğla, Tokat, Trabzon, Uşak’ta. En pahalısı ise 792 lira ile İstanbul’da. 2020’de, en pahalı trafik sigortası ise 22 bin 326 lira olarak belirlendi.

HASAR GEÇMİŞİNE GÖRE BELİRLENİYOR

Trafik sigortasında primler sürücünün hasar geçmişine göre belirleniyor çok hasar yapanın sigorta primi yüksek, hasarsız sürücünün ise düşük oluyor. Fiyatlar, ‘hasarsızlık kademesi’ adı altında 7 basamaktan oluşan sisteme göre belirleniyor. 4. kademe, prim artırım ve indirimi içermeyen, ilk kez trafiğe çıkacak olanların kademesi.

4. kademe trafik sigortasına giriş kademesi ve tavan fiyatta da tüm primler bu kademeye göre belirleniyor. Hasarsız geçen her yıl, bir kademe artıyor, 5-6 ve 7. kademeye kadar çıkılıyor. Bu kademe çıkışında da sürücülere belirli oranlarda indirim uygulanıyor. Hiç hasarı olmayan sürücüler 7. kademeye kadar çıkıyor ve en yüksek indirimi alıyor.

Editör: Haber Merkezi