178 yıldır dünyanın her yerine yolcu taşıyan ünlü seyahat şirketi Thomas Cook, geçtiğimiz günlerde iflas ettiğini duyurmuştu. Thomas Cook'un iflasının ardından mağdur olan Alman turistler, otellerde rehin olarak tutulmaya başlandı. Güney Kıbrıs, İspanya, Hırvatistan, Kuzey Afrika ve Yunanistan'da tatil yapan binlerce kişi şirketin iflası sebebiyle zor günler geçiriyor.

TURİSTLER YARDIM BEKLİYOR

Finansal sorunlar nedeniyle iflas eden şirket yüzünden 600 bin turist mağdur oldu. Bazı Alman turistler de paraları ödenmediği için gitmelerine izin verilmiyor. Otel sahipleri, paraları ödenmeyen turistleri zorla alıkoyuyor. Alman turistler, Thomas Cook şirketinden ödeme yapmalarını bekliyor. Thomas Cook'tan yapılan açıklamada, İngiliz hükümetinin sadece kendi vatandaşlarına yardım edebileceği aktarılırken, diğer turistlerin kendi ülke hükümetlerinden yardım istemelerini tavsiyesinde bulundu.

Gelişmenin ardından Türkiye’nin de aralarındada bulunduğu birçok ülkeden, İngiliz vatandaşlarının geri getirilmesi için operasyon başlatıldı.