Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün İstanbul’da düzenlenen basınla sohbet toplantısında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) faaliyetlerini anlattı ardından da sorularımızı cevaplandırdı. 2022 yılı ilk yarısına ilişkin turizm verilerini değerlendiren Ersoy, Türkiye’nin başarılı bir sezon geçirdiğini söyledi. Ersoy, TÜİK’in bugün açıklaması beklenen ilk altı aya ilişkin ziyaretçi sayısının 19 milyonu aşacağını belirtti.

KRİZLERE KARŞI BAĞIŞIKLIK KAZANDIK

Bakan Ersoy, son yıllarda art arda gelen Thomas Cook, Covid19 pandemisi ve Karadeniz’deki çatışma gibi krizlere rağmen Türkiye’nin yaptığı tanıtım çalışmaları sayesinde kayıplarını en aza indirdiğini anlattı. Türkiye’nin tesis ettiği ‘güvenli turizm’ anlayışıyla krizlere karşı bağışıklık kazanan ve sürdürülebilir bir turizm yapısına kavuştuğuna dikkat çeken Bakan Ersoy, “Artık kriz dönemlerinde Türkiye hedeflerini aşağı yönlü revize etmeyecek, tam tersine yukarı gitmek için çalışacağız” dedi.

Daha önce 42 milyon turist ve 35 milyar dolar hedefi koyduklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sezonun başarılı geçmesi dolayısıyla hedefi 47 milyon turist ve 37 milyar dolara yükselttiklerini söyledi. Ersoy, “Bu son düzeltme olmayacak. Yukarı yönlü bir revizyon daha yapabiliriz” dedi. Ersoy, Akdeniz pazarındaki rakip ülkeler olan İspanya, İtalya ve Yunanistan’a göre Türkiye’nin daha başarılı bir sezon geçirdiğini rakamlarla anlattı.

Editör: Haber Merkezi