Laureate International Universities bünyesinde bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi resmen satıldı. Üniversiteyi Can Holding aldı. Anlaşma tutarının 90 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Vakıf’tan yapılan açıklamada, “1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı'na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu akademik ve idari kadrolarda bir değişiklik olmayacağının altını çizerken açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin ilk özel üniversitelerinin başında geliyordu: Satıldı

Bilime ve eğitime destek vermek, üniversite eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla, 1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı'na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Destekçi katılımlarının, gerek vakfımızı gerekse vakfımız tarafından kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni olumlu yönde etkilediğini geçmişimiz bize göstermektedir.

CAN HOLDİNG KİMİN?

Tectone, Golden Hill Otel, Energia, Mediza Hospital ve Awox gibi markaları bünyesinde barından Can Holding uzun yıllardır bu topraklarda hizmet vermeye devam ediyor. Yaptığı yatırımlarla sektörde adından sıkça söz ettiren Can Holding'in eğitim alanındaki en önemli yatırımı ise İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu. Yönetim Kurluu Başkanı Kemal Can için önemli bir adım olan Bilgi Üniversitesi, yapacağı yatırımlarla adından sıkça söz ettirecek gibi.