Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün artık Türkiye'nin, savunma sanayisinde dünyanın önemli aktörlerinden biri olduğunu belirterek, "Türkiye artık, tüketen ve satın alan değil, üreten ve ihraç eden olacak. Yaşanan gelişmeleri taklit ya da takip değil, tayin eden bir ülke olacak." dedi.

Dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST KARADENİZ'in final yarışları Samsun'da başladı. Varank, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yanı sıra TEKNOFEST ile çifte bayram yaşadıklarını belirterek, büyük ve güçlü Türkiye'nin manifestosu, milli teknoloji hamlesinin itici gücü olarak nitelendirdiği TEKNOFEST'e katılan herkese teşekkür etti.

TOGG hakkında açıklamalarda bulunan Varank, vatandaşların TOGG'u beğeni oranının yüzde 95'lere ulaştığını ve Gemlik'te inşaatı devam eden fabrikanın 29 Ekim'de açılacağını müjdeledi.

İlk araçların banttan inip sertifikasyon sürecinin de tamamlanması ile 2023 Mart'ta TOGG satışlarının başlayacağını belirten Varank, C sınıfı SUV tipi aracın aynı sınıftaki içten yanmalı araçlarla rekabet edeceğini ve aynı fiyattan piyasaya çıkacağını dile getirdi

Editör: Haber Merkezi