Kocaeli’nin üretim üssü Gebze’de 22 yıldır kablo üretimi yapan Baran Kablo A.Ş., yaşadığı nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Sanayi ve üretim dünyasında dikkat çeken bu gelişme, reel sektörde finansal disiplinin ve sürdürülebilir ticaret ikliminin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gündeme taşıdı.
Mahkemeden geçici mühlet kararı
Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin faaliyetlerini tamamen durdurmadan süreci yönetebilmesi için 90 günlük geçici mühlet verdi. Mahkeme ayrıca mali yapının yakından incelenmesi amacıyla Mali Müşavir Tuncer Karaman’ı “Geçici Konkordato Komiseri” olarak görevlendirdi. Karaman’ın hazırlayacağı raporlar, şirketin yeniden ayağa kalkma ihtimalinde belirleyici olacak.
Alacaklılar için yasal itiraz hakkı
İcra ve İflas Kanunu kapsamında yapılan ilan sonrası alacaklılar için yedi günlük itiraz süreci başladı. Bu süre içinde, konkordato şartlarının oluşmadığını düşünen taraflar mahkemeye başvurabilecek.
Gözler 25 Haziran’daki duruşmada
Kritik ön inceleme duruşması, 25 Haziran 2026 saat 14.30’da yapılacak. O gün verilecek karar, Baran Kablo’nun mali geleceği ve üretim faaliyetlerinin devamı açısından büyük önem taşıyor.
