05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Türkiye’nin ilk ve tek orkide üretim merkezi

Türkiye’nin ilk ve tek orkide üretim merkezi

Anneler Gününde evlatlar annelerine sevgilerini Yalova’da üretilen yerli orkidelerle gösterecekler. Türkiye ihtiyacının yüzde 70’i yerli üretim orkidelerle karşılanacak.

Anneler Günü’ne sayılı günler kala Türkiye’nin ilk ve tek orkide üreticisi konumundaki Yalova Solo Plant’ta yoğun günler yaşanıyor. Ülkenin her bölgesinden gelen taleplerin karşılanması için hummalı bir çalışma ortaya koyan firma yabancı orkideye oranla daha fazla çeşit, daha dayanıklı çiçek ve daha uygun fiyat avantajlarını ortaya koyuyor. Kısa süre içerisinde ülkenin orkide üretimindeki dışa bağımlılığını kırmayı başaran Solo Plant Firması ülkenin orkide ihtiyacının yüzde 70’ini karşılıyor.

Anneler Günü’nde daha ucuz orkidenin de müjdesini veren Solo Plant Satış Sorumlusu Mergül Beşgül, “Anneler Günü’nde yoğunluk yaşıyoruz. Ama geçen seneye oranla yüzde 30 bir düşüş yaşıyoruz. Yıllık 2.5 milyon adet orkide üretimimiz var. İlerleyen yıllarda üretimimizi daha da arttırmayı hedefliyoruz. Orkide kadına ve özellikle annelerimize çok yakışan nadide ve zarif bir çiçek. Orkide sevgiyi temsil ediyor” dedi.

Yalova’da üretilen milyonlarca orkide ülkenin değişik yerlerindeki çiçekçilerde ve ülke genelindeki büyük alış veriş zincirlerinin mağazalarında da satışa sunuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *