Altın fiyatları yatırımcısını şaşırtmaya devam ediyor. 7 Mayıs gram altın 904,78, çeyrek altın 1.511,00, yarım altın da 3.023,00 liradan alıcı buluyor. Hem döviz kurlarında hem emtia fiyatlarında haftanın yükselişle tamamladığını belirten  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni zirveleri işaret etti ve şunları söyledi:

-Ben bu fiyatlardan araç almam. Önümüzdeki haftalarda nakit tarafına kayılacak. Artık parası hazır olanlar nakit pozisyonu alacaklar bunun haberini vermek isterim. Para değersiz olduğu zaman mal değerli oluyordu. Emlak araba fiyatları alıp başını gidiyordu. 

-Şimdi ters rüzgar bekleyin. Mal kıymetsiz nakit kıymetli olacak. Yatırımcıların elindeki hazır paraları da nakite kaydıracağını bilin ona göre tedbirinizi alın önümüzdeki 3 ay boyunca nakit pozisyonu alınacak.

-Nakit çok değerli olacak. Herkes ev araba fiyatlarını aşağıya çekecek. Sıfır araçları söylemiyorum. İnsanlar almayacak. Bir de mahalle aralarında bir milyon lira olan daireler var. 

-Ciddi patlama olacak bir milyon TL üzeri ev almayı düşünen varsa heyecanlı olmayın nakit kıymetli olacak köpük patlayacak. Yabancıların oluştuğu köpük fiyatlar karşısında kimsenin balon fiyatlardan daire almasını istemem. Bu tezim rant ekonomisi için geçerli. Barınma ihtiyacı için ev alacaksanız almalısınız. 

-Kredi kullanacaksanız kullanmalısınız. Merkez Bankası faiz artırmak zorunda kalacak ve bence bu emlak fiyatlarına yansıyacak. Bankadan kredi kullanarak daire almak isteyen vatandaşlarımız bana göre konut kredileri düşmeyecek.

-Araba alabilirsiniz akla mantığa yatan fiyat varsa. Ben kişisel olarak ikinci el araba almayı bu fiyatlardan yediremem. Bir araba bir daire fiyatına tekabül ediyor. 

-Maliyetler çok artıyor saçma sapan fiyatlar var. Ben araba kiralayarak nefsimi kırabilirdim. Tutup 100 liralık malı 200'e almam beklerim. 

-Haziran ve Temmuz'da herkes emlak, otomobil piyasasında durgunluğu konuşacak. Herkes nakite geçecek mal değersiz olacak. Uyarılarımı yinelemek isterim. Altın ve gümüş tarafında mayıs-haziran-temmuz ayında satan zarar eder, kaybeder. 

-Geriledi mi al.. Gümüş al, doları değil karşısında en fazla değer kaybetmişi al ama satma... Satan zarar edecek. 

Editör: Haber Merkezi