1980 yılında Tarık ve Namık Ziyal tarafından kurulan, ilk dönemlerinde büyük markalara imalat yaparak işleyişini sürdüren Batik mağazası satışa çıkarıldı.

Artış gösterecek döviz kurlarını hesaba katamadılar

Bir dönem 140 Batik, 60 Tiffany&Tomato mağaza rakamlarına ulaşan markaların kurucularından Tarık Ziyal, döviz kurlarının artmasıyla birlikte sorunların giderek büyüdüğünü ifade etti. Yaptıkları açıklamalarda büyüme gösterdikleri dönem yaptıkları hatalardan bahseden kurucular “Fizibilite yapmadan büyümedik. Danışmanlık firmalarıyla çalıştık. Mağaza açalım mı dedik. Korkmayın açın dediler. Borçlanalım mı dedik borçlanın dediler. O dönem herkes alkışlıyordu. Şimdi hata yaptınız diyorlar” ifadelerini kullandılar.

2013’te yapılan hata bugüne yansıdı

Ziyal kardeşler 2017’de ortaya çıkan ortaklık görüşmelerindeki sıkıntıları çözmekte sorun yaşadıklarını ifade etti. 2013 yılında fonlar ve ortaklıklar gündemdeyken Koton ve İpekyol gibi markaların izinden gidip teklifleri değerlendirmek yerine kabul etmemelerinin hata olduğunu belirten Ziyal kardeşler markanın yaşaması için mücadele verdiklerini ifade etti. Tarık Ziyal “Çok sayıda gayrımenkülümüzü sattık. Banka borçlarımızın yüzde 90’ını ödedik. 20 mağazamızı ise çalışanlarımıza devrettik. Batik markasını bir şirkete devretmek için görüşüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi