Tabiri caizse bu topraklarda taş dikseniz, ot bitiyor. Bize düşen görev de bu verimli topraklarda üretim yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmak” açıklamalarında bulundu.

“Tarım Biterse Her Şey Biter”

Ünlü iş adamı Sıtkı Gökmen Mıhcıoğlu, 500 dönümlük arazisinde zeytin yetiştiriciliği yapıyor. Mıhcıoğlu, “Ülkemiz tarım yapılması için bir cennet. Topraklarımız verimli, iklim koşullarımız her bölgede farklı ürünlerin yetiştirilmesine uygun. Bunu değerlendirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak zorundayız” diyen Mıhcıoğlu, “Türkiye içinde bulunduğu zor ekonomik koşullardan ancak üretim yaparak çıkabilir. Tarımın önemi bu noktada çok büyüktür. Ben tarım yapan çiftçinin ve köylünün desteklenmesinin yanında, imkanı olan herkesin toprakla uğraşmasını ve üretmesini öneriyorum. Ülkemiz ancak bu şekilde kalkınabilir” ifadelerini kullandı. Mıhcıoğlu, “Ben Manisa’nın Alaşehir ilçesinde zeytin yetiştiriciliği yapıyorum. Burada 500 dönüm arazim var. Zamanımın büyük bir kısmını zeytinlere ayırıyorum. Çünkü biliyorum ki Türkiye’de tarım biterse, her şey biter” açıklamalarında bulundu. Kırsal alanlarda refahın ancak tarım sayesinde geleceğini söyleyen Mıhcıoğlu, “Bu konuda devletimizin verdiği teşvikler, insanları üretime yönlendiriyor. Örneğin, geçtiğimiz senelerde Alaşehir Belediyesi’nin 45 bin zeytin fidanı dağıtması sayesinde pek çok insan, zeytinciliğe yöneldi. Bence bu takdir edilmesi gereken bir husus” dedi.

“Zeytinliklerime Uçağımla Gidiyorum”

Çocukluğundan beri pilot olma hayali olduğunu aktaran Mıhcıoğlu, “Bu haylimi hobi pilotu olarak gerçekleştirdim. Şimdi sevdiğim iki işi bir arada yapıyorum. Arazime, Dalyan’da bulunan özel pistimden uçağımla gidiyorum” şeklinde konuştu. Mıhcıoğlu, “200 metreden kalkıp 200 metreye iniş gerçekleştiriyorum. Normal aracımla 4 saatte gittiğim yolu, uçağımla yarım saate gidebiliyorum. Bu sayede haftanın birkaç günü zeytinlikte vakit geçirme imkanım oluyor. Hem havadan arazinin durumunu kontrol ediyorum hem de sık sık zeytinlerimi suluyorum” dedi. 1998 yılından beri hobi olarak pilotluk yaptığını aktaran Mıhcıoğlu, “Bugüne birçok turistik uçuş gerçekleştirdim. İztuzu plajı üzerinden turistlerle yaptığım gezilerde onlara deniz kaplumbağalarını gösterdim. Bunun yanı sıra hafif hava aracım sayesinde, kuruyan barajları ve su kanallarını da tespit ederek yetkililere bildiriyorum. Bu benim için bir vatandaşlık görevi” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi