Ünlü kadın giyim markası olarak hizmet veren Yargıcı'nın hisselerinin satışını yapmak üzere, Pragma adlı danışmanlık şirketi görevlendirildi. Satış için ön hazırlık yapılması amacıyla görevlendirilen Pragma şirketine yaklaşık bir ay önce yetkilendirme yapıldığı bildirildi. Ayrıca Yargıcı'nın hisselerinin tamamının satışının düşünüldüğü aktarıldı.

YETKİ PRAGMA'DA

Yargıcı’nın ana ortağı ve Pragma yetkilileri, şirket ile temasa geçen yatırımcılarla ön görüşmeleri yapmak üzere Pragma’nın yetkilendirildiğini teyit etti. Yargıcı’nın çoğunluk hissesi Kuveytli yatırım fonu Global Investment House’a satılmış, sonrasında ise Global Investment House, Kuveyt merkezli Kamco Invest ile birleşmişti.

MOBİLYA ÜRETİMİ DE YAPTILAR

1978 yılında erkek gömleği üreterek adını duyurmaya başlayan ünlü şirket, daha sonra sadece kadın giyimi üzerine yöneldi. Yargıcı, daha sonra ürünlerini mobilya ve dekorasyon üzerine de yoğunlaştırdı.

Türkiye’de 2019’da birleşme ve satın alma hacmi Suriye’deki savaş, kredi notunun yatırım yapılabilir seviyenin altında olması ve milli gelirin yeterince büyümemesinin etkisiyle 2.9 milyar dolar ile son 15 yılın en düşük seviyesinde kaydedildi. Sektör yetkilileri 2020 yılından daha umutlu olduğunu açıkladı.