Türkiye'nin ilk kuyumcuları arasında yer alan İzmir merkezli Temizocak Kuyumculuk konkordato ilan edenler listesine katıldı. Ekonomik olarak dar boğaza giren 83 yıllık köklü firma konkordato ilan etti. İnşaat, turizm ve tekstilden sonra kuyumculuk sektörü de konkordato ilan edenler kervanına katıldı.

SEKTÖRDE ŞAŞKINLIK YARATTI

Uzun zamandır zor günler geçirdiği bilinen Temizocak Altın ve Kıymetli Taşlar Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile Temizocak Kuyumculuk ve Hassas Döküm Sanayi Ticaret A.Ş. hakkında mahkeme "geçici mühlet" kararı verdi. Yayınlanan ilandan sonra 7 gün itiraz etme hakkı bulunan firma yetkililerinin konkordato isteği ise kuyumculuk sektöründe şaşkınlık yarattı. 

MÜCEVHER İHRACATÇISI

Sarraflık yapan Mehmet Temizocak tarafından 1936 yılında kurulan şirket, kısa süre içerisinde hedeflerini büyüterek dünyanın çeşitli ülkelerine mücevher ihraç etmeye başladı. 1974 yılına gelindiğinde Türkiye'nin ilk entegre kuyumculuk fabrikasını kuran Temizocak ailesi, altın zincir, kolye, bilezik, hediyelik eşya üretimi ve satışı ile adından sıkça söz ettirdi. Karşıyaka Spor Kulübü'ne olan yakınlığıyla bilinen Temizocak ailesi, 50 yıldan fazla süredir hizmet verdiği Karşıyaka'daki dükkanını taşıma kararı almıştı. 

Editör: Haber Merkezi