Türkiye'nin en yeni televizyon kanalları arasında yer alan ve Texs Medya bünyesinde 5 Ağustos tarihinde yayın hayatına başlayan TYT Türk, ekonomik sıkıntılar sebebiyle faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Tarafsız yayın yapma konusunda hassas davranan TYT Türk kanalı, farklı yayın anlayışıyla izleyicisine kapılarını açmıştı.

80 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ

Televizyon dünyasının ünlü haber spikerleri Türkan Varol ve Öykü Cengiz'in de çalıştığı kanal, beklenen reklam seviyesine ulaşamadı. TYT Türk çalışanlarına haber, kanalın İstanbul Yenibosna'daki binasında bugün duyuruldu. 80'e yakın medya emekçisinin işine son verildi. Canlı yayınlarına devam edemeyecek olan kanalın bir süre banttan yayın yapacağı bildirildi.

KANALI SATMAK İSTİYORLAR

Kanalı satmak için uğraşan TYT Türk kurucularının, frekans hakkı ve cihazları ile birlikte kanal için toplamda 5.5 milyon TL fiyat istediği öğrenildi. 3 ay önce RTÜK'ten lisansını alan televizyonun 1,5 yıldır faaliyetlerine devam ettiği, bugüne kadar çalışanların maaş, sigorta ve giderleri için 10 milyon TL'ye yakın para harcadığı öne sürüldü.

Türkiye’de 4K kalitesinde 24 saat yayın yaparak televizyon hayatına başlayan kanal, genel olarak haber içerikli ve günlük program yayınları yapıyordu.