Türkiye'deki istihdama büyük katkı sağlayan otobüs üreticilerinden TEMSA, bir süredir yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle üretimi durdurma kararı almıştı. Fabrikanın 23 Aralık'ta tekrardan üretime başlayacağı söylentileri dolaşsa da Sözcü'nün haberine göre faaliyete geçemeyecek. TEMSA yetkililerinden alınan bilgiler doğrultusunda hacizlerden dolayı üretimin yapılamadığı öğrenildi

MİLLİ DEĞERLERDEN BİRİDİR

Türkiye’de midibüs, otobüs, hafif kamyon sınıfında üretim yapan köklü firmalarından TEMSA’yla ilgili açıklama yapan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, dünyanın en büyük otobüs üreticilerinden biri olan TEMSA’nın içinde bulunduğu duruma duyduğu üzüntüyü dile getirdiği açıklamasında 15 bin çalışanın durumunun kritik olduğunu dile getirdi. Kıvanç “Yılda 11 bin 500 araç üreten, 66 ülkeye Türkiye’ye ait tasarımlarını ihraç etmeyi başarmış, yerli otomobilin konuşulduğu dönemde, Türkiye’de otomotiv alanında sahip olduğumuz en önemli ve milli değerlerden biridir” şeklinde konuştu.

BİRÇOK ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

1968 yılında kurulan ve 1987'den beri Adana'da bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.

Temsa, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

182.7 MİLYON LİRAYA İSVİÇRELİLERE SATILMIŞTI

Sabancı Holding otobüs üreticisi Temsa Ulaşım Araçları'ndaki sahip olduğu hissenin tamamını 182.7 milyon liraya İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a satmıştı.

Editör: Haber Merkezi